"Asıl saygısızlığı Başbakan yaptı"Kraliçe Elizabeth'in ziyaretinde Baykal'ı eleştiren Erdoğan'a CHP'den yanıt: "Eşli davete eşsiz katıldı, smokin giymedi"
19.05.2008 11:25Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş YapCHPGenel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Baykal'ın, Köşk davetleri konusundatutarlı hareket ettiğini belirtirken, Cumhurbaşkanı'na karşı asılsaygısızlığı Başbakan Erdoğan'ın yaptığını savundu.
Tüm dünyanın dikkatle izlediği İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'inTürkiye ziyareti sona erdi ancak tartışmalar gündemdeki yerini koruyor.Başbakan Erdoğan'ın, yaptığı bir konuşmada, CHP Lideri Baykal'ı hedefalan, "Düşünebiliyor musunuz, İngiltere Kraliçesi Cumhurbaşkanımızındavetine icabet etti. Ve buraya geldiğinde Çankaya'da bir yemek davetivar. Bu yemekte iktidara, ana muhalefete ve herkese davet var. Veburaya gelmekte bir tavır sergileyenler, nasıl oluyor da bu ülkedeuzlaşı kültürünün mensubu oluyorlar, soruyorum. Soruyorum size.Soruyorum. Bu ne kindir, bu ne nefrettir? Nasıl oluyor da bu ülkedehala, bunları savunanlar çıkabiliyor?" sözlerine CHP'den yanıt geldi.
Erdoğan'ın, Baykal'a dönük eleştirilerini değerlendiren CHP GenelBaşkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, Baykal'ın,Kraliçe'nin düzenlediği davete katıldığını ve söz konusu davetteKraliçe ile görüştüğünü hatırlattı. Başbakan Erdoğan'ın sözleri için"anlamak kabil değil" yorumu yapan Öymen, CHP'nin Cumhurbaşkanınayönelik tavrının da bir "ilke" kararı olduğunu vurguladı.Cumhurbaşkanı'na karşı asıl saygısızlığı Başbakan Erdoğan'ın yaptığınıileri süren Öymen'in değerlendirmeleri şöyle: "Cumhurbaşkanı birçalışma toplantısı yaptığı zaman genel başkanımız katılır, sosyalvesilelerle yaptığı düzenlemelere katılmaz. Partimizin ilke ve tutumubudur. Başbakan eğer birisini eleştirecekse önce kendisini eleştirsin.Smokin giyilmesi gereken bir davete, günlük kıyafetiyle katılmıştır.Cumhurbaşkanı eşli davet etmişti ancak Başbakan bu davete eşiylekatılmadı. Eşli bir davete eşsiz katılıyorsunuz sonra, smokinli davetenormal günlük elbise ile geliyorsunuz. Cumhurbaşkanına saygısızlık sözkonusu ise kendisinin yaptığı davranışlardır. Smokin giymeyerek, 'BenAvrupalıların resmi kıyafetini tanımıyorum demek mi' istiyorsunuz.Cumhurbaşkanı da hayatında ilk defa giyiyor smokini, onu da dikkatlenot ettik." CHP Lideri Baykal'ın, bu olayda tutarlı bir davranışsergilediğini ifade eden Öymen, kendisinin de Kraliçe'nin Bursaziyaretine eşlik ettiğini hatırlattı.
ANKA