Ekonomi büyüdü depolar dolmadıBüyüme rakamına rağmen benzin ve LPG satışları düştü
05.07.2008 11:49Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş Yap
Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Türker,2008'in birinci çeyreğinde çıkan sürpriz büyüme rakamına rağmen benzinve LPG satışlarının azaldığını söyledi. İstanbul'da düzenlenen 'EnerjiGünleri Konferansı'nda konuşan Türker, "Toplam motorin yüzde 3,4yükselmiş, ancak düşük kükürtlüyle diğerini ayırdığınız zaman düşükkükürtlü dışında yüzde 3,7'lik bir daralma var. Benzinlerde yüzde 10,8daralma var. Otogaz yüzde 5 civarında daralmış. Ekonomi, beklentilerinüstünde bir büyüme gösterdi. Ama bizim sektörümüzde birtakımsıkıntıların olduğu, birinci çeyrekte çok güzel ortaya çıktı." dedi.Melih Türker, ulusal stok konusunda gümrüklerle ilgili olarak da ocakayında sektörün tüm oyuncularının 2006 yılı ulusal stokyükümlülüklerine ilişkin EPDK'dan bir yazı aldığını, karşı cevaplarınıyazdıklarını ve 2 hafta önce çeşitli şirketlere bu konuyla ilgilisoruşturma açılacağına dair yazı gönderildiğini belirtti. Türker,"Bunun neden olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum. Burada da enerjimizibiraz boşuna harcadığımızı düşünüyorum. Ama elbette ki çok detaylıolarak çalışmalarımızı yapıyoruz, sizlerle de paylaşacağız." diyekonuştu. Akaryakıt Dağıtıcıları Derneği Başkanı Fikret Öztürk iseakaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede başta ulusal marker olmak üzerebir dizi önlem alındığını ve ilerlemeler kaydedildiğini vurgularken,ulusal stoku takip etmek ve kaçakçılığı önlemek açısından akaryakıtşirketlerinin elektronik ortamda denetlenmesi sisteminin kurulmasıgerektiğini kaydetti